Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma, doktor tarafından muayene ortamında hastanın dişlerinin renklerini açıp daha beyaz görünmesini sağlayan estetik bir işlemdir. Dişlerin üzerinde oluşan siyah, sarı gibi lekelerin giderilmesi amacıyla yapılan diş beyazlatma işleminde hastanın dişi ne kadar sarı olursa, sonuç da o kadar başarılı olmaktadır. Çoğu zaman aşırı çay, kahve, sigara tüketimi nedeniyle oluşan bu sararmalar diş beyazlatma işlemleri ile giderilmektedir. Bu işlemlerin bazıları evde yapılabilmektedir (home bleaching) fakat hekim tarafından klinikte yapılan diş beyazlatma işlemleri hem daha etkilidir hem de daha kalıcı ve hızlı sonuç vermektedir.
İşlem sonrası tüketilen çay, kahve, sigara tekrar dişlerin renginde değişime neden olacaktır bu nedenle özellikle diş beyazlatma işleminden 2 hafta boyunca yoğun renk içeren gıdalar tüketmekten kaçınmak gerekmektedir. Diş beyazlatma tedavi yöntemleri; ofis tipi (office bleaching), ev tipi (home bleaching), tek diş beyazlatma (içten beyazlatma) ve kombine (ev+ofis tipi) beyazlatmadır.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma işleminde öncelikle dişler üzerindeki plak ve tartar kalıntıları çıkarılarak temizlenmektedir, böylece beyazlatma işleminin etkili olmasını sağlamaktadır. Daha sonra dişlerin üzerine bir beyazlatıcı çözelti sürülerek birkaç seans uygulanmakta ve dişlerin rengi açılmaktadır. Diş beyazlatma, doktorun uygun gördüğü seans aralıklarıyla uygulanmakta, yaklaşık 20-60 dakika arasında değişmekte ve gerekli görüldüğünde 2-3 seans tekrarlanabilmektedir.
Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Seçilebilecek iki tip tedavi yönteminden ilki diş hekiminin muayenehanesinde gerçekleştirilen ve daha hızlı sonuç alınan Office bleaching (ofis tipi beyazlatma) yöntemidir. Bir diğer yöntem ise yaygın olarak tercih edilen ve beğenilen Home bleaching (ev tipi beyazlatma) yöntemi olmaktadır. Doktor muayenesinin ardından hasta için en uygun yönteme birlikte karar verilerek, hastanın ölçüleri alınmakta ve uygulamaya geçilmektedir.
Diş beyazlatma tedavisi için hastanın ölçüleri alındıktan sonra, şeffaf ve dişi tam saran plaklar hazırlanmakta ve bu plaklara doktorun uygun gördüğü miktarda beyazlatıcı jel sürülmektedir. Bu işlemlerde uygulanan jelin taşarak diş etlerine veya ağız içine herhangi bir zarar vermemesi için taşan kısmın nemli bir pamuk yardımıyla temizlenmesi gerekmektedir. Uygulama süresi yaklaşık 5 ila 7 saat arasında değişmektedir; işlemden en iyi sonucun alınabilmesi için doktor tavsiyesine uyulması önemli olmaktadır.
İki yöntemde de sararmış dişlere beyaz, parlak bir görünüm kazandırılmaktadır; fakat size uygun olan diş beyazlatma tedavisine diş hekimi ile görüşerek karar vermeniz doğru olacaktır.
Tedavi Özeti
Operasyon Süresi
1 - 2 Saat
Aneztezi Türü
Lokal Anestezi
Hastane Yatış
Yok
İşe Dönme Süresi
Hemen
Garanti Türü
Ömür Boyu Garanti
Konaklama
Lüks Otel
VIP Transfer
Evet
Diş Beyazlatma Her Diş Renginde Aynı Sonucu Verir mi?
İşlemden en iyi sonucu alabilmek için oluşmuş sarı veya kahverengi lekeler en iyi sonucu vermektedir. Bunun dışında Koyu kahve, mavi-gri renkleşmeler ise dişin en derin yapılarına yerleşmiştir ve oldukça zor beyazlatılan renkleşmelerdir. Bu tür zor lekelerde istenilen sonucun elde edilmesi için diş beyazlatma işlemini birkaç seans tekrarlamak gerekmektedir.
Diş Beyazlatma Office Bleaching Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma Office bleaching yaklaşık 2 seans uygulanmaktadır. Fakat bu durum hastanın ihtiyacına göre değişmektedir. Office tipi beyazlatma uygulanırken %40 hidrojen peroksit kullanılmaktadır ve geçici olarak diş etine, parmaklara değdiğinde ufak beyaz yanıklar oluşturabilmektedir. Bu nedenle ağız içerisini, dişleri izole ederek, beyazlatıcı maddenin herhangi bir yere taşmasını önlemek gerekmektedir.
Office bleaching işleminde ilk olarak hastanın ağız içi korunmaya alınarak, diş etlerinin etrafına gingival koruyucu adı verilen bir madde sıkılmaktadır. Böylece diş etleri korumaya alınarak dişin yapısına, renk tonuna göre jel sürülmekte, jeli aktifleştirmek için de bir halojen, LED veya lazer gibi ışık kaynakları kullanılmaktadır. Gerekli görüldüğünde diş beyazlatma işleminin ikinci seansı uygulanır ve genellikle hastaların alt ön dişlerinde, iğne batması gibi bir hassasiyet, ağrı oluşabilmektedir; bu beklenen bir durumdur.
Diş Beyazlatma Home Bleaching Nasıl Yapılır?
Ev tipi diş beyazlatma işlemini ofis tipi beyazlatmadan ayıran en önemli ayırt edici nokta bu işlemde daha düşük “Karbamid Peroksit” içeren beyazlatma ajanlarının kullanılmasıdır. Doktor tarafından dişlerin fiziksel durumun değerlendirerek diş etlerinin sağlıklı olduğundan emin olunmalı, bir problem bulunması durumunda, önce bu problemlerin çözülmesi gerekmektedir. Ayrıca, hamilelik, emzirme veya bazı ilaçların kullanımı gibi bazı durumlarda diş beyazlatma yapmak uygun olmayabilir.
Ev tipi beyazlatma için uygun olduğunuza karar verildikten sonra beyazlatıcı ajan içeren tüpler hazırlanarak hastaya nasıl uygulayacağı hekim tarafından anlatılmaktadır. Hasta, ilacı diş hekiminin önerileri doğrultusunda günde 2 defa olacak şekilde 2 hafta boyunca veya sadece geceleri uyurken 1-2 hafta uygulamaktadır. Daha sonra doktor tarafından haftalık kontroller gerçekleştirilerek, tedavinin nasıl gittiği izlenmekte ve gereken değişiklikler yapılmaktadır.
Diş Beyazlatma Süresi Ne Kadardır?
Diş beyazlatma süresi, hastanın mevcut diş sağlığına, hangi yöntemin kullanıldığına ve dişlerinizin ne kadar koyu renkli olduğuna göre değişmektedir. Diş beyazlatma yöntemlerinin etkisi kişiden kişiye farklılık göstermektedir; fakat genellikle, evde yapılan diş beyazlatma yöntemleri daha az etkilidir ve daha uzun süreye ihtiyaç duyulabilmektedir. Örneğin: evde yapılan işlemler genellikle 1 hafta ila 1 ay arasında sürerken doktorun yaptığı diş beyazlatma daha hızlı sonuç vermekte ve genellikle bir seans yetmektedir.
Uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinin etkisini arttırmak için, dişlerin düzenli fırçalanması ve diş macunu kullanılması önerilmektedir. Bunların yanında, sigara, kahve, çay ve koyu renkli içeceklerden uzak durarak ve bu alışkanlıklarınızı değiştirerek de diş beyazlatma işleminin etkinliğini artırmanız mümkündür.
Ne Kadar Sürede Diş Beyazlatma İşleminin Sonucunu Alabilirim?
Doktor tarafından muayenehanede yapılan diş beyazlatma işlemi ortalama 40 dakika ile 1 saat aralığında sürmektedir ve beyazlatma işleminden birkaç gün sonra dişler son rengini almaktadır. Doktor tarafından muayenehanede alınan ölçüyle oluşturulan ve plaklara yerleştirilen jellerle yapılan ev tipi diş beyazlatma işleminde ise jele göre 1-2 hafta içerisinde sonuç alınmaktadır.
Diş Beyazlatma Kalıcı mıdır?
Diş beyazlatma yöntemlerinin kalıcılığı, hangi yöntem kullanıldığına ve kişinin genel diş sağlık durumuna göre değişmektedir. Örneğin, profesyonel beyazlatma yöntemleri genellikle daha kalıcı sonuçlar verirken, evde kullanılan beyazlatıcı ürünlerin etkisi daha az sürmektedir. Ayrıca, aşırı sigara, kahve ve çay içilmesi gibi alışkanlıklar da beyazlatma etkisinin azalmasına sebep olabilir. Bu nedenle, beyazlatma sonuçlarının kalıcılığını sürdürmek için, ağız ve diş sağlığı kurallarına uygun bir şekilde bakım yapmak ve belirli aralıklarla tekrarlama işlemleri yaptırmak gerekebilir.
Kalıcı Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Kalıcı diş beyazlatma, dişlerin doğal renklerinin daha açık ve beyaz hale getirilmesini amaçlayarak dişlerin üzerinde bulunan lekeleri ve renk değişikliklerini gidermektedir. Kalıcı diş beyazlatma işlemi yapılırken ilk olarak hastanın bu işleme uygun olup olmadığına bakılmalı, ardından dişlerin ne kadar beyazlatılması gerektiğine dair bir plan oluşturulmaktadır. İşlem başlamadan önce, doktor dişleri temizleyerek ağız içinde bulunan tüm metal restorasyonları (kapatıcılar, köprüler veya diş kaplamaları) kapatacaktır. Diş beyazlatma İşlemi başladıktan sonra hekim lekeleri gidermek ve renk değişikliklerini azaltmak için diş üzerine beyazlatma jeli uygulamaktadır. Beyazlatıcı jel, bir plaklık veya dişlerin üzerine özel bir koruyucu kapak geçirilerek uygulanmaktadır, bu kapak, beyazlatıcı jelin dişler üzerinde tutulmasını ve işlemin daha etkili olmasını sağlamaktadır.
Diş Beyazlatma Zararlı Mıdır?
Diş beyazlatma işlemi genellikle güvenli bir şekilde yapılmakta ve pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir; fakat işlem sırasında bazı yan etkiler görülebilmektedir. Bu yan etkiler arasında ağız içinde geçici ağrı, ağız kuruluğu, dişlerin duyarlılığı gibi durumlar olabilmektedir ve genellikle diş beyazlatma işlemi sonrasında ortaya çıkarak, kısa sürede kaybolmaktadır.
İşleminin sonuçları genellikle 6 ay ile 1 yıl arası sürmekte, bu süre içinde, dişlerin rengi yavaş yavaş solmaya başlamaktadır. Bu nedenle, diş beyazlatma işlemini periyodik olarak tekrarlamak gerekebilmektedir. İşlemin kalıcılığını artırmak için dişleri düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi ile temizlemek dişlerinizin rengini daha uzun süre açık ve beyaz tutacaktır.
Diş Beyazlatma Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Diş beyazlatma tedavi yöntemleri; ofis tipi, ev tipi, tek diş beyazlatma (içten beyazlatma) ve kombine (ev+ofis tipi) diş beyazlatmadır. Ev tipi beyazlatma yöntemi kişiye özel olarak hazırlanan plak içerisine beyazlatma jeli uygulayarak yapılmaktadır. Ev tipi diş beyazlatma gün içinde 4 ila 6 saat olacak şekilde ve on gün boyunca uygulanmaktadır. Ofis tipi beyazlatma ise doktor tarafından klinik ortamında lazer gibi ışınlarla ağız içinde bir plaklık veya dişlerin üzerine özel bir koruyucu kapak geçirilerek uygulanmaktadır. Bu kapak, beyazlatıcı jelin dişler üzerinde tutulmasını ve işlemin daha etkili olmasını sağlamaktadır.
Tek diş beyazlatma, tek bir dişin içine beyazlatıcı jel uygulanarak yapılan bir yöntemidir ve bu jel, dişin içinde bulunan lekeleri, renk değişikliklerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Kombine diş beyazlatma yöntemi, dişlerin üst yüzlerine uygulanan beyazlatıcı jel ile birlikte bir plaklık kullanılarak yapılmaktadır. Bu plaklık, dişlerin üzerinde beyazlatıcı jelin etkisini arttırarak ve işlemin daha etkili olmasını sağlamaktadır.
Diş Beyazlatma Fiyatları Nedir?
Diş beyazlatma fiyatları uygulanacak yönteme göre değişmektedir. Örneğin ofis tipi diş beyazlatma yöntemi yaklaşık 2.000 TL civarındayken ev tipi beyazlatma ise 1.500 TL civarındadır. Ofis tipi lazer ile uygulanırken ev tipi beyazlatma jeli ile yapılmaktadır.
Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular
Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.
Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.
Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır? Kanal tedavisi dişin çürüme ve iltihaplanma seviyesine göre bir vey..
Devamını okuİmplant tedavisi nasıl yapılır, hangi süreçleri içerir? İmplant tedavisi lokal anestezi ile uyuştur..
Devamını okuDiş Beyazlatma Her Diş Renginde Aynı Sonucu Verir mi? İşlemden en iyi sonucu alabilmek için oluşmuş..
Devamını okuHollywood Gülüşü kimlere uygulanabilir? Hollywood Gülüşü ince dişlere sahip kişilere, diş rengini a..
Devamını oku
1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..
Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..
Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..
Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..
Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..
Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..
Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..
14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..