Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyatı (abdominoplasti) orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağların alınması, ciltteki sarkmaların düzeltilmesi ve karın kaslarının sağlamlaştırılması için yapılan bir cerrahi müdahaledir. Bu ameliyat ile karındaki yağlardan ve sarkık deriden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Karın germe ameliyatlarında çeşitli yöntemler kullanılır, bu yöntemler: tam karın germe, mini germe, genişletilmiş yüksek yan karın germe ve drensiz abdominoplasti yöntemleridir.

Bu ameliyat bazen hastanın ihtiyacına göre meme ameliyatı ve liposuction gibi ameliyatlarla birlikte de uygulanabilmektedir. Bu nedenle, potansiyel hastalar işlem öncesi uzman bir cerraha danışmalı ve karın germe ameliyatı öncesi- sonrası tüm yönleriyle ilgili bilgi edinmelidir.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) Hakkında

Karın germe ameliyatı (abdominoplasti) şişmanlık ve obezite durumunu ortadan kaldırmak için yapılan bir ameliyat değildir. Bu nedenle karın germe öncesi, hastaların aklında kilo vermek var ise, önce bu kiloları vermeleri gerekmektedir; çünkü bu ameliyat sadece fazla yağ ve sarkmış derinin alınması için yapılmaktadır.

Karın germe ameliyatı, estetik amaçlı olduğu kadar, hastanın fazla yağları bulunuyorsa belirli bir oranda liposuction ile alınarak işlem sonucunun daha estetik olması sağlanmaktadır.

Karnın alt ve orta bölümünde bulunan fazla yağ ve sarkmış deri dokusunun alınması için yapılan karın germe ameliyatı sayesinde, karındaki kaslar gerilerek güçlendirilmekte ve karnın görünümü iyileştirilmektedir. Ancak, karın germe ameliyatının bir obezite tedavisi olmadığı ve işlem öncesi obeziteden muzdarip kişilerin, kilo vermeleri gerektiği unutulmamalıdır.

Tedavi Özeti

Operasyon Süresi

3 - 5 Saat

Aneztezi Türü

Genel Anestezi

Hastane Yatış

3-5 Gün

İşe Dönme Süresi

7-10 Gün

Garanti Türü

-

Konaklama

Lüks Otel

VIP Transfer

Evet

Karın Germe Nedir?

Karın germe ameliyatı çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen, kişinin fazla kilo alıp vermesinden oluşan sarkma ve çatlak gibi şikayetlerini ortadan kaldıran bir uygulamadır. Birçok kadın tarafından korkulan bir işlem olan karın germe ameliyatının ağrısı sezeryanın onda biri kadardır ve korkulacak bir işlem değildir. Kişinin ihtiyacına yönelik bir planlama oluşturularak uygulanacak karın germe yöntemi tercih edilir ve deri, deri altı yağ dokusundaki oluşan fazlalık ile deride oluşan çatlaklıkların giderilmesi sağlanır.

Karın Germe Neden Yaptırılır?

Özellikle hamilelik sonrası kadınların tercihi olan karın germe ameliyatı, doğumdan sonra alınan kilolar nedeniyle göbek altında ve üstünde çatlaklar oluşmakta, vücut deforme olmaktadır. Bununla beraber doğum esnasında karın ön duvarı kaslarının gevşemesi ve buna bağlı olarak da diastaz denilen yaygın bir çıkıntı bozukluğuna sebep olmaktadır. Hamilelik dışında aşırı obez olan ve sonrasında kilo veren hastalarda da karın germe yöntemi sıkça tercih edilmekte, bu nedenle günümüzde birçok erkek hastanın da karın germe ameliyatı yaptırdığını görmekteyiz. Erkeklerde ve doğurmamış bayanlarda liposuction ile birlikte yapıldığında bel, sırt, göbek altı ve göbek üstündeki yağlar alınarak daha düzgün bir karın elde etmek mümkündür.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat süresi genellikle 2-4 saat arasındadır ve genel anestezi kullanılır. Ameliyat sonrası, hasta genellikle 1-2 gün hastanede kalır ve 2-4 hafta boyunca evde iyileşme sürecine devam eder. Karın germe ameliyatı, ciddi bir cerrahi müdahaledir ve hastaların iyileşme süreci uzun ve meşakkatlidir. Ameliyat sonrası, hastalar genellikle uzun bir rehabilitasyon sürecine tabi tutulur ve diyet ve egzersiz programlarına uymaları gerekir.

Kimler Karın Germe Yaptırabilir?

Karın bölgesinde yerleşmiş, diyet ve egzersizlerle giderilemeyen dirençli yağ birikimine sahip olan; ayrıca karın bölgesinde çatlak ya da sarkma mevcut olan kişiler için uygun bir yöntemdir. Bunun yanında karın germe karın kasları zayıflamış kadın erkek yetişkin bireyler tarafından da tercih edilen bir yöntemdir.

Karın germe için uygun olup olmadığı belirlenirken kişinin sağlık durumu, geçmişteki cerrahi geçmişi veya ilaçları gibi faktörler değerlendirilmektedir.

Bazı genel kriterler arasında:

  • Kişinin sağlık durumunun ameliyat için uygun olması,
  • Kişinin karın germe ameliyatının amacını gerçekleştirecek şekilde yağ dokusunun yeterli miktarda olması,
  • Kişinin ameliyat sonrası düzenli olarak egzersiz yapacağına ve sağlıklı bir beslenme düzenine dahil olacağına dair söz vermesi
  • Kişinin karın germe ameliyatından gerçekçi beklentilerinin olması

Bu kriterler arasında kişinin sağlık durumunun uygun olması en önemlidir.

Karın Germe Yöntemleri Nelerdir?

Karın germe ameliyatı yöntemleri, cerrahi prosedürler olarak adlandırılan birkaç farklı seçenekten oluşmakta ve bu yöntemler arasında yaygın olarak kullanılanlar şunlardır:

  1. Liposuction (Liposakşın): Yağ hücrelerinin su jeti ile parçalanması olan bu işlem, genellikle karın, bel, sırt veya bacak bölgelerindeki fazla yağ dokusunu azaltmak için kullanılmaktadır.
  2. Tam karın germe: Genellikle geniş bir kesi yoluyla kişinin karın bölgesindeki fazla yağ dokusunun çekilmesi işlemidir.
  3. Mini karın germe; Genellikle daha küçük kesiler yoluyla yapılarak ve kişinin alt karın bölgesindeki yağ dokusu çekilerek gerçekleştirilmektedir.

Bunların yanında Genişletilmiş / Yüksek Yan Karın Germe ve Drensiz Karın Germe Ameliyatı da yapılmakta, uygulanacak karın germe yöntemi kişinin fiziksel yapısına ve ihtiyacına göre belirlenmektedir.

Tam Karın Germe

Tam karın germe hastaları, karnın hem üst bölgesinde hem de göbek deliğinin alt kısmında deri fazlası olan, yan profilde öne doğru çıkıklığı olan hastalarda uygulanmaktadır.  Tam karın germe ile göbek deliğinin altındaki tüm dokular çıkarılarak, göbek deliği yeni bir yerleştirilmektedir. Daha sonra yeni bir bel hattı oluşturularak, kaburganın altından itibaren kasık kısmına kadar olan bölüm tam karın germe ameliyatı ile şekillendirilmektedir.

Tam karın germe ameliyatında genellikle geniş bir kesi yolu yapılarak hastanın karın bölgesindeki yağ dokusu çekilmektedir. Bu işlem gerçekleştirilirken karın germe sırasında kişinin mevcut düzenli dokularına zarar vermeden liposuction da kullanılmaktadır. Ayrıca karın germe ameliyatı sırasında kesi izleri, bikini bölgesi ve göbek deliği içerisinde ayarlanarak dışarıdan görünmemesi sağlanmaktadır.

Tam karın germe ameliyatı sonrası kişi genellikle birkaç gün içinde evine dönebilir, 2 ila 4 hafta sonra ise çalışmaya başlayabilir; ancak tam iyileşme için yaklaşık bir yıl geçmesi gerekmektedir. Hasta genellikle ağrı kesici ilaçlar alır ve karın bölgesinde bir korse kullanır, iyileşme süreci boyunca doktor tarafından takip edilerek gerektiğinde ek tedaviler uygulanabilmektedir.

Mini Karın Germe

Mini karın germe ameliyatı, özellikle hastanın şikayetinin göbek altında belirgin olduğu durumlarda, sarkıklığın büyüklüğünün çok fazla olmadığı durumlarda uygulanabilecek olan bir işlemdir. Normal karın germe ameliyatına göre daha küçük, daha kısa, sezaryen izine benzer bir iz bırakılmaktadır. Göbek altında kalan kaslarda sıkılaştırma işlemi uygulanabilir, bununla birlikte germe etkisi total bir karın germe ameliyatındaki etkiye göre biraz daha kısıtlı kalabilmektedir. Bu noktada hastanın karın germe öncesi iyi değerlendirilip sonuç hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Aynı ameliyat esnasında eper göbek etrafında çok fazla çatlak yoksa, çok fazla sarkıklık yoksa ama yağlanma söz konusuysa liposuction gibi ek işlemler bel kısmına veya göbek üstü kısımlara ek olarak uygulanabilmektedir.

Mini karın germe, mide kapasitesini azaltmak için kullanılan endoskopik teknikler kullanılarak yapılmaktadır. Bu teknikler arasında mide parçasının küçültülmesi veya mideye bir band (bant) yerleştirilmesini yer almaktadır.

Mini Karın Germe (Mini Abdominoplasty), klasik karın germe ameliyatının daha hafif bir varyasyonudur ve bu ameliyat, sadece alt karın bölgesinde yağ birikimi olan veya karın kasları gevşemiş olan hastalar için uygundur.

Mini Karın Germe ameliyatı, genellikle daha az zarar verici ve daha az zaman alan, aynı zamanda ameliyat sonrası daha az ağrı, morluk ve şişlik gerektiren bir işlemdir. Ancak, mini karın germe ameliyatı, klasik karın germe ameliyatına göre daha az etkili olabileceği için, daha fazla yağ birikimi olan veya daha fazla karın germe ihtiyacı olan hastalarda klasik karın germe ameliyatı daha uygun olabilmektedir.

Genişletilmiş / Yüksek Yan Karın Germe Ameliyatı

Genişletilmiş / Yüksek Yan Karın Germe (Extended / High Lateral Tension Abdominoplasty) klasik karın germe ameliyatından farklı olarak, daha geniş bir alana germe işlemi yapmaktadır. Klasik karın germe ameliyatı sadece alt karın bölgesini hedeflerken, genişletilmiş / yüksek yan karın germe ameliyatı, karın bölgesinin yan kısımlarını da içermektedir. İlk olarak, Genişletilmiş / Yüksek Yan Karın Germe işleminde doktor cildi ve yağ dokusunu keser veya çeker, sonra, karın kasları gerilir veya birleştirilir, en sonunda, cilt gerilir veya çekilerek kapatılır.

Genişletilmiş / Yüksek Yan Karın Germe, popo ve bel bölgesinde bulunan fazla derinin yukarı doğru çekilmesiyle gerçekleştirilmekte, bu sayede vücut kontürü düzgün hale getirilmektedir. Yüksek yan karın germe ameliyatında ise işlem yerinin uzunluğu, diğer yöntemlerden daha fazla olabilmektedir.

Drensiz Karın Germe Ameliyatı

Klasik karın germe ameliyatında, işlem yapılan bölgedeki sıvı veya kan akımını önlemesi için ameliyat sonrası drenaj tüpleri kullanılırken, drensiz karın germe ameliyatında ise, bu tüpler kullanılmamaktadır.

Drensiz karın germe ameliyatı, genellikle mini veya mikro cerrahi teknikler kullanılarak yapılır ve bu teknikle iyileşme sürecini hızlandırılmaktadır. Drensiz karın germe ameliyatı, genellikle alt karın bölgesinde germe yapmak isteyen hastalar için uygun olmaktadır.

Drensiz karın germe ameliyatı, sıvı birikimi veya enfeksiyon riskini azaltır, ameliyat sonrası rahat ve hızlı iyileşme sağlar, ama genellikle daha az etkili sonuçlar vermektedir.

Drensiz karın germe ameliyatı, sadece karın bölgesinde az miktarda yağ birikimi olan veya karın kasları gevşemiş olan hastalar için uygun olmaktadır.

Drensiz karın germe ameliyatının da potansiyel riskleri vardır ve her hasta için uygun olmayabilir, bu nedenle, ameliyat öncesi detaylı bir şekilde doktorla konuşarak tüm soruların yanıtlaması sağlanmalıdır.

Türkiye’de Karın Germe Ameliyatı Fiyatları Nedir?

Türkiye’de karın germe ameliyatı fiyatları, ameliyatın büyüklüğü, yapılacak işlemler ve ameliyatı yapacak doktorun deneyimi gibi faktörlere göre değişmektedir.  Örneğin, özel bir hastanede yapılacak karın germe ameliyatı, devlet hastanesinde yapılacak bir ameliyattan daha pahalı olmaktadır.

Hastane seçimi, mini ya da tam abdominoplasti uygulanması gibi faktörler de karın germe fiyatlarını etkileyebilmektedir. Örneğin, kilolu ve çok sarkık bir hastanın karın germe ücretiyle, zayıf bir hastanınki aynı olmayacaktır. Aynı şekilde, daha deneyimli bir doktor, daha az deneyimli bir doktordan daha pahalı olabilir, bu nedenle, ameliyat fiyatlarını öğrenmek için en iyi yol, birkaç farklı doktor veya hastane ile iletişim kurmak ve fiyat tekliflerini karşılaştırmaktır.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) Öncesi

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) öncesinde, hasta genellikle, laboratuvar testleri veya radyografiler gibi fiziksel testlerden geçirilmektedir. Ayrıca, doktor tarafından ameliyat öncesi ve sonrası dönemde hastayı nelerin beklediği, ameliyatın potansiyel riskleri ve komplikasyonları konuşulmaktadır. Ameliyat öncesi, hastanın sigara içmemesi, bazı ilaçların kullanılmaması veya azaltması önerilmektedir.

Karın germe ameliyatı öncesi hasta bu dönemde çok fazla diyet yapmamalı ve aşırı güneşlenmemelidir; çünkü bunlar ameliyat sonrası yara iyileşmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bunlara ilave olarak, yara iyileşmesini olumsuz etkileyeceğinden, sigara ve alkol kullanımının en az 4 hafta önce bırakılması gerekmektedir. E vitamini ya da bazı bitkisel çaylar, kan sulandırıcı ilaçlar da ameliyattan 10 gün önce kesinlikle bırakılmalıdır. Karın germe ameliyatından 2 gün önce hasta sıvı bir diyet uygulamalı, bu sayede karın germe ameliyatında karın kasları onarımında ameliyatı yapan cerrah için çok önemlidir.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) Sonrası

Abdominoplasti sonrası karın bölgesinde gerginlik ve ağrı görülmesi beklenen bir durumdur fakat ameliyat sonrası verilecek ağrı kesiciler ile bu ağrılar giderilmektedir. Ameliyattan sonraki ilk 1 hafta çok önemli olduğundan, karın germe bölgesinde herhangi bir sıvı birikimi olup olmadığı gibi kontrollerin yapılması için kliniğe kontrole gidilmesi gerekmektedir. İlk pansuman Abdominoplasti sonrası 4 veya 5. günde yapılmakta, yara tamamen açılarak herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilmektedir. Genellikle karın germe sonrası 5. günde drenler (dışarda ufak hazneleri olan boru şeklinde aletler) alınmakta, pansuman yapılmakta ve hastanın ameliyat sonrası 2 ay kadar giymesi gereken korse giydirilmektedir. Bu korsenin amacı karın germe sonrası hem yaranın daha kolay iyileşmesi hem de kaldırılan deri, deri altı dokunun vücuda, karın ön duvarı kaslarına daha rahat yapışmasını sağlamaktır.

Bunların dışında özellikle ilk 5 gün, orta bölgede gergin bir dikiş oluştuğundan o bölgenin gerilmemesi ve göbek deliğinin çok fazla çekmemesi için, hafif eğik bir yürüyüş önerilmektedir. Hastanın karın germe sonrası devamlı yatakta yatması istenmeyen bir durumdur ve ameliyattan 6 saat sonra hasta ayağa kaldırılarak yürütülmektedir. Yine 6 saat sonra hafif şekilde sıvı gıdalar verilmeye başlanmaktadır.

Karın germe sonrası hastanın 2 gün hastanede yatması gerekmektedir ve 1 hafta ile 10 gün kadar evde istirahat etmesi önerilmektedir. Ameliyat bölgesi pansumanlarla kapatılmakta ve bu bölgede 2-3 adet drenler ile karın altında biriken fazla sıvılar dışarı alınmaktadır. Yaklaşık bir hafta antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar kullanması istenerek hasta taburcu edilmektedir.

Karın germe sonrası 7 ila 10 gün içerisinde önemli olan kişinin bu süre zarfında evde sürekli yatmaması, gezip dolaşması ve ilaçlarını düzenli kullanmasıdır. Yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arasında kişi normal yaşamına dönebilir; fakat karın germe sonrası iki ay kadar kişinin ağır ve yorucu işlerden, spor yapmaktan kaçınması gerekmektedir.

Bunun yanında ilk 3 ay spor yapılması önerilmezken ilk bir yıl hamile kalınması da önerilmemektedir. 4-6 ay kadar korse kullanılmalı, yatarken bacaklar ve sırt yüksek (V şeklinde) bir pozisyonda yatılması önerilmektedir. Ameliyattan 10-15 gün sonra yan yatmaya başlanabilir, burada da yine bacakların karına çekilerek yatılması önerilmektedir. Karın germe ameliyatından yaklaşık 3 ay sonra yavaş yavaş izometrik egzersiz denilen, kasın tonusunu (kasılma için gerekli olan gerilim) kaybetmemek için kas gevşetme hareketleri önerilmektedir. 6 ay sonrasında ise karın kaslarının çalıştırılması gerekmekte, çalıştırılmadığında ise karın germe sonrası elde edilen gerginlik bozulmaya başlamaktadır.

Riskler, Komplikasyonlar ve Yan Etkiler Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi Karın germe ameliyatı sonrası da bazı riskler komplikasyonalar ve yan etkiler görülebilmektedir. Bu yan etkiler arasında yara yerinde enfeksiyon gelişmesi, kan ve serum toplanması, bu bölgedeki cilt ve doku kaybı ile kötü yara iyileşmesi ve buradan pıhtı akması durumları görülebilmektedir. Bunların yanında karın germe sonrası görülecek riskler arasında asimetri ve iz kusurları da olabilmektedir; fakat bu riskler son derece düşük oranda görülmektedir. Ayrıca karın germe sonrası gelişen riskler, komplikasyonlar ya da yan etkiler gelişirse, bunlara uygun önlemler alınıp, tedaviler geliştirilerek hasta iyileştirilmektedir. Bu riskleri azaltmanın en önemli yolu hastanın ameliyat öncesi iyi değerlendirilmesi ve ameliyata doğru hazırlanmasıdır.

Örneğin; eğer hasta sigara içiyorsa karın germe ameliyatından 4 hafta önce sigarayı bırakmalı, kilolu bir hastaysa uygun bir diyet hazırlanarak kilo vermesi sağlanmalıdır. Yine bunlara ilave önlem olarak hasta, karın germe öncesi kan sulandırıcı veya aspirin kullanıyorsa bunları da ameliyattan on gün önce kesmelidir. Kronik birtakım hastalıkları olan bireylerde ise buna uygun tedavi yöntemleri bulunmalı, geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Tüm bunlar dikkate alındığında karın germe ameliyatı sonrası gelişebilecek riskler, komplikasyonlar ve yan etkiler son derece az görünerek hasta için bir problem oluşturmamaktadır.

Instagram : Ixoralife

Karın Germe Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Lazer lipoliz, vaser, liposuction, lazer liposuction gibi yöntemler sayesinde, yağ hücre zarının parçalanarak depolanan yağlar vücuttan atılmaktadır. Fakat hastada cilt sarkması mevcut olduğunda cerrahi işlem yapılmadan bu sarkmanın giderilmesi mümkün değildir.

Karın germe ameliyatı genellikle 2 ila 5 saat arasında sürer; fakat bu süre ameliyatın yapılacağı bölgenin büyüklüğü, kişinin sağlık durumu, ameliyat için gerekli olan işlemler gibi faktörlere göre değişmektedir.

Bu işlem için genel olarak hastanın 18 yaş üzerinde 65 yaş altında olması uygun görülmekle birlikte 65 yaş üstü hastalarda da uygulanabilmektedir.

Ameliyattan sonra karın kasları gergin bir hale gelmektedir fakat kişinin beslenme şekli ya da ameliyat sonrası yaşayacağı hamilelik gibi nedenlerle işlemin kalıcılığı zarar görebilmektedir.

Abdominoplasti (karın germe) sonrası oluşan izler, ameliyat yerinin boyutuna ve kişinin iyileşme sürecine göre değişmekte ve İzler genellikle karın altından başlayarak karın üstüne doğru uzanmaktadır. Bikini hattının altında kalan bu izler zamanla solup rengi açılmakta ve belirginliği azalmaktadır.

Karın germe ameliyatı (tummy tuck) sonrası izlerin üzerine dövme yaptırmak mümkündür; fakat dövme yaptırmadan önce iyileşme sürecinin tamamlandığından emin olunmalıdır.

Doğumdan sonra emzirmeyen anneler 6 ay sonra ya da emzirme dönemi bittiğinde karın germe ameliyatı yaptırabilmektedir.

Çatlaklar karın germe ameliyatı ile çıkarılacak bölgede yer alıyorsa işlem sonrası deri ile birlikte çatlaklar da çıkarılmış olmaktadır.

İslam'da vücut sağlığının değerlendirilmesi önemli olduğundan, sağlık durumunu olumsuz etkileyen bir rahatsızlık neticesinde karın germe işleminin yapılması caiz olabilmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrası en az 4 ila 6 hafta kadar beklemek gerekmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrasında ilk aşamada cilt dokusunun iyileşmesi için 15 gün, karnın şekillenmesi için 3-4 ay, son şeklini alması için de yaklaşık 9 ay geçmelidir.

Karın germe ameliyatı işin ehli olan uzman plastik cerrahlar tarafından yapıldığında riski, normal ameliyatın üstünde bir riske sahip değildir. Bundan dolayı karın germe ameliyatları, ameliyat öncesinde ciddi bir değerlendirme gerektirmektedir. Hastanın geçirmiş olduğu karın içi ameliyatlar, karın bölgesinden yapılan laparoskopik işlemler, karında meydana gelen iltihabi olaylar geçirilmiş ise karın germe öncesi bu hastalarda ileri tetkikler yapılmalıdır. Karında, doğuştan ya da sonradan kazanılmış herhangi bir fıtık meydana gelmiş ise bu fıtık ile ilgili ultrasonik veya tomografik değerlendirme yapmak gerekmektedir. Gerekli tedbirlerin alınması durumunda karın germe ameliyatları yüksek riskli ameliyat kategorisine girmemektedir.

Karın germe ameliyatından sonra ödem- ve şişliğin büyük oranda geçmesi için yaklaşık 2 ay beklemek gerekmektedir. Bu oran yaklaşık %80 civarındadır ve kalan %20’lik ödem ise bir yıl kadar sonra geçmektedir.

Karın germe ameliyatından sonraki ilk hafta dikişler deriyle kaynaşmakta olduğundan en erken 1 hafta sonra duş alınması uygun görülmektedir.

Karın germe ameliyatı genellikle estetik bir ameliyat olarak kabul edildiğinden devlet tarafından karşılanmamaktadır. Ancak, kişinin karın bölgesinde oluşan sağlık sorunlarının düzeltilmesi için, doktor tarafından yazılmış bir raporla birlikte devlet tarafından karşılanabilmektedir.

Karın germe ameliyatı (tummy tuck) bir kez yapıldıktan sonra genellikle tekrar edilmemesi önerilmektedir. Fakat bazı durumlarda, özellikle kişinin kilo alıp kaybetmesi veya hamilelik gibi nedenlerle karın bölgesinde yeniden şişlik veya gerilme oluşması durumunda, tekrar bir ameliyat gerçekleştirilebilmektedir.

Karın germe ameliyatından önce hastalar asprin ve kan sulandırıcı ilaç alımını, alkol ve sigarayı bırakmalıdır. Beslenme düzenine dikkat edilerek mideyi rahatlatıcı gıdalar tüketmeye özen göstermek de karın germe öncesi dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

Karın germe ameliyatını plastik ve estetik cerrahi doktorları gerçekleştirmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrası, hamile kalmak için genellikle ameliyatın yapıldığı bölgenin iyileşme süresi ve vücudun toparlanması için 6 ila 12 ay arasında bir süre beklenmelidir.

Karın germe ameliyatı sonrası korse takma süresi kişiden kişiye değişmekte; genellikle ameliyat sonrası 2 ila 4 hafta arasında takılmaktadır. Karın germe sonrası korse takmak, ameliyat bölgesini desteklemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için önemli olmaktadır. Bu nedenle doktor tavsiyelerine uyarak korse takma süresini doğru şekilde uygulamak gerekmektedir.

Karın germe sonrası sigaraya başlama süresi her kişinin iyileşme hızı farklı olduğundan belirli bir zaman dilimi vermek zordur. Yaklaşık 3 -4 hafta karın germe sonrası sigaradan uzak durulması önemlidir.

Karın germe ameliyatı sonrası 6 ay ila 1 yıl arasında ortalama olarak %50 ila %70 arasında bir kilo kaybı beklenmektedir. Bu miktar, ameliyat türüne, kişinin başlangıç ağırlığına ve yaşam tarzı değişikliklerine göre değişmektedir; bel çevresinde ortalama 4-6 beden incelme sağlanabilmektedir.
Uzmanlarımız sorularınızı cevaplıyor

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.

Ixora Life Clinic
Bize Ulaşın
Hasta Yorumları

1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..

Melisa yılmaz

Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..

Salih Gürgen

Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..

Cinar Berna

Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..

Ferhat Babat

Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..

Gamze Yıldız

Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..

İlayda Güleç

Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..

Emre Aslan

14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..

Sevgi
Ixora Life Clinic Tedavi Planınızı Oluşturmaya Başlayın!
Online Konsültasyon

Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
90 533 011 76 81
Benzer Tedaviler
22
Eylül

Yanak İnceltme Ameliyatı (Bişektomi) Nasıl Yapılır? Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı ile yüze dah..

Devamını oku
22
Eylül

Kepçe Kulak Ameliyatı : Bu durumun başlıca sebebi sahip olduğumuz fiziksel özelliklerimizdir. Yani k..

Devamını oku
22
Eylül

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatı Göz Kapağı Ameliyatı : Göz kapağında meydana gelen sarkmalar ve alt..

Devamını oku
21
Eylül

Çene Ucu Estetiği Ameliyatı Neden Yapılır? Çene ucu estetiği ameliyatı için, kişinin profiline yand..

Devamını oku
21
Eylül

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Yüz germe ameliyatları tercih edilme noktasında genellikle yaş a..

Devamını oku
21
Eylül

Jinekomasti Ameliyatı ve Tedavisi Jinekomasti Ameliyatı : Jinekomasti tedavisinde geçerli olan en s..

Devamını oku
21
Eylül

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kol germe ameliyatı, kollarında sarkmalar meydana gelen kişiler ..

Devamını oku
21
Eylül

Popo (Kalça) Estetiği Nedir? Kalça Büyütme Ameliyatı : Popo estetiği, kişinin poposunda bulunan hac..

Devamını oku
21
Eylül

Karın Germe Nedir? Karın germe ameliyatı çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen, kişinin fazla kilo a..

Devamını oku
21
Eylül

Kimler Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Olabilir? Liposuction Yağ aldırma ameliyatı, genellikle ..

Devamını oku
21
Eylül

Meme Dikleştirme Ameliyatı : Tarihten bu yana güzel olmak ve daha estetik bir görüntüye sahip olmak ..

Devamını oku
21
Eylül

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Meme küçültme ameliyatı, meme görüntüsü büyük olan kişilerin..

Devamını oku
21
Eylül

Meme büyütme estetiğinin hem fiziksel hem de sosyal gerekçeler açısından kadınların psikolojilerinin..

Devamını oku
21
Eylül

Estetik Kavramına Genel Bir Bakış Yunanca duymak ve algılamak sözcüklerinden oluşan “aisthetikos” k..

Devamını oku