Yüz Dolgusu

Cilt gençleştirme estetik işlemlerinde son yıllarda cerrahi yöntemler yerine daha kısa sürede gerçekleştirilen basit estetik uygulamalar tercih edilmektedir. Bu yöntemlerin başında yüz dolgusu estetiği gelmektedir. Yüz dolgusu; ciltteki kırışıklıkların giderilmesi, yaşlanmaya bağlı gelişen sarkma görüntüsün ortadan kaldırılması, yüz şekillendirme ve germe amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca yüz dolgusunda kullanılan maddelerin kalitesi son derece önemlidir.

Yüz dolgusunun kullanıldığı alanlar genellikle kaş kaldırma, ameliyat gerektirmeyen burun dolgusu, elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi, yüzde meydana gelen sarkmanın azaltılması, kaşın ortası, alın ve göz kenarlarındaki çizgilerin doldurulması, gözaltı çukurlarının ve burun kenarındaki çizgilerin doldurulmasında, dudak dolgunlaştırma işlemlerinde ve çene şekillendirmede belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Yüz dolgusu estetiğinde uygulama yapılır iken yüz dolgu maddeleri lokal anestezi ile iğne ya da mikro kanüller aracılığı ile kolaylıkla uygulanabilirler. Bu yöntem ile işlem sonrasında kişilerde morluklar ve yoğun oranda şişlikler oluşmamakta ve komplikasyon oranı en aza indirgenmiştir. Mikrokanül sayesinde uygulama yapılan alandaki dokuya az hasar verildiği için uygulama sonrasında ödem oluşmasının da özüne geçilmekte ve bu durum az oranda görülmektedir. Yüz dolgusu uygulaması öncesinde lokal anestezik krem 20 dakika bekletilmektedir. İşlem yaklaşık 15-30 dakika sürmektedir. Yüz dolgusu işleminde en önemli noktaları oluşturan şartların başında çoğunlukla dolgu miktarının dozu ve dolgunun yüze orantılı, bir ahenk içerisinde olmasıdır.

Yüz Dolgusu Maddesi Hangi İçeriğe Sahip Olmalıdır?

Yüz dolgu tedavisi, cerrahi operasyon yaptırmak istemeyen kişiler için özellikle son dönemde çokça tercih edilmektedir. Zamanla yıpranan ve yaşlanan cildin yeniden daha genç ve diri bir görünüme kavuşabilmesi için yüz dolgusu sağlıklı sonuçlar alınabilen estetik bir uygulamadır.

Estetik uygulamalarda kullanılan dolgu maddelerinin kalitesi en başta kişilerin sağlığı için önemli bir yer tutmaktadır. Bu dolgu malzemelerinin; alerjik olmaması, uygulama yapılır iken acı vermemesi ayrıca fazla şişliğe sebep olmamalı ve kalıcılığı maximum düzeyde olmalıdır. Aynı zamanda dolgu malzemeleri uygulama yapılan alanda enfeksiyon oluşturmamalıdır. Kansere neden olabilen kimyasal madde içermemelidir.

Tedavi Özeti

Operasyon Süresi

15 Dakika

Aneztezi Türü

Yok

Hastane Yatış

Yok

İşe Dönme Süresi

Hemen

Garanti Türü

6 - 18 Ay

Konaklama

Yok

VIP Transfer

Yok

Dolgu (Filling) Uygulaması

Yüz Dolgusu : Son yıllarda özellikle artan kozmetik yenilikler ile çok sayıda dolgu maddesi vardır. Hyalüronik asit, bu dolgu maddeleri arasında estetik işlemlerde kullanılan en önemli dolgu maddesidir. Hyalüronik asit cildi dolgunlaştırarak hücrelere nemin iletilmesini sağlamaktadır.

Dolgu (filling) uygulaması alanları:

  • Alın çizgilerinde ve kaşların arasındaki çizgilerde,
  • Yanak ve elmacık kemiğinin belirginleştirilmesinde,
  • Çenenin belirginleştirilmesinde,
  • Dudak üstü çizgilerinin keskinleştirilmesinde,
  • Dudakların dolgunlaştırılması işlemlerinde,
  • Nazolabial çizgilerde,
  • Akne izleri gibi cilt deformasyonlarında dolgu (filling) uygulaması özellikle kullanılmakta ve sağlıklı sonuçlar alınmaktadır.

Yüz Dolgusunda Kullanılan Hyalüronik Asit

Yüz dolguları genel olarak birkaç çeşit uygulamaya sahip olmaktadır. Bunlar; geçici yüz dolguları, yarı kalıcı yüz dolguları ve kalıcı yüz dolgularıdır. Özellikle geçici yüz dolguları arasında, en çok kullanılan dolgu; hyalüronik asit dolgulardır.

Hyalüronik asit, doğal olarak insan vücudunda bulunmakta olan bir maddedir. Ciltte mevcut nemi sağlayan ve cildin korunmasından sorumlu olan hyalüronik asit; cildi yeniden yapılandırmaktadır. Özellikle ilerleyen yaş dönemlerinde yaşlanma sürecinde, vücudumuz tarafından doğal olarak üretilen hyalüronik asit belirgin bir biçimde azalmaktadır. Hyalüronik asidin ciltte azalması ile cildin su tutma kapasitesi de azalmakta ve cilt elastikiyet dokusunu kaybetmektedir.

Bu bağlamda hyalüronik asit, geçici yüz dolgusu estetik işlemleri ile cilde uygulandığında cildin görüntüsünde canlılık sağlanmaktadır. Hyalüronik asit yüz dolgusu uygulamalarında, enjekte edildiği alana belirli bir hacim veren, güvenli ve cilt yapısına uygum olan doğal bir üründür. Hyalüronik asidin enjekte edilmesi ile cilt daha genç bir görünüme kavuşmuş olmakta ve cildin kolajen üretimi artırılmaktadır. Hyalüronik asit aynı zamanda, cilde zarar verebilecek kimyasallara karşı koruma sağlamaktadır.

Yüz Dolgusu Uygulaması Acılı mıdır?

Yüz dolgusu işleminde kullanılan maddelerin bir kısmında lokal anestezik içerik bulunmaktadır. Böylelikle yüz dolgusu estetiği daha acısız bir estetik uygulama olmaktadır. Bazı durumlarda uzmanlar tarafından gerekli görülür ise bölgesel lokal anestezi yapılabilmektedir.

Yüz Dolgusu Uygulama Sonrası

Yüz dolgusu oranlı bir şekilde kullanılmalı ve fazla kullanıldığı zaman yüzde hoş olmayan orantısız görüntülere sebep olabilmektedir.

Yüz dolgusu estetiği sonrası yüzde yaklaşık bir hafta içerisinde şişlik oluşabilir. Bu endişe edilecek bir durum olmamakla birlikte dolgu maddelerinin su tutma özelliğinden dolayı aynı zamanda da geçici olan bir durumdur.

Yüz dolgusunun yapıldığı gün yüzü yoracak hareketlerden kaçınılmalı ve aşırı mimik yapılmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Yüz dolgusu uygulanmalarından sonra yaklaşık 4-12 saat uygulama yapılan bölgeye su temas ettirilmemesi gerekmektedir. Ayrıca işlem sonrası dolgu maddeleri sıcaktan etkilenebilirler. Bu açıdan sauna ve hamam gibi yerlerden bir süre uzak durulmalıdır.

Yüz dolgusu estetiği sonrası ortalama 10-12 saat kadar makyaj yapımına ara verilmesi gerekmektedir.

Yüz dolgusu uygulandıktan sonra morluklar görülebilir ancak bu durum kısa süre içinde geçmektedir. Yüz dolgusu estetiğinin kalıcılık süresinin uygulanan dolgu maddesinin yapısına ve kişisel bakım becerilerine bağlı olarak 6-18 ay arasında değiştiği görülmektedir.

Yüz Dolgusu ile Botoks Arasındaki Fark

Dolgu, direkt kırışıklıkların altına enjekte edilerek belirlenen bölgeyi doyuran bir işlem olmaktadır ve kırışıklıklar büyük oranda giderilmektedir. Botoks ise yüzdeki mevcut olan kırışıklık ve yüze yerleşmiş olan çizgileri tam olarak ortadan kaldırmaz. Botox; daha çok yüz mimiklerindin oluşturduğu kırışıklıkları gidermek için yapılan bir işlem olmaktadır.

Dolgu Tedavisi Fiyatları

Dolgu tedavisi fiyatları birçok değişkene göre farklılık göstermektedir. Bu durumlar kullanılacak olan dolgu malzemesi, dolgu yapılacak olan kliniğin kalitesi ve dolguyu yapacak olan uzmanın deneyimine göre farklılık gösterebilmektedir. Dolgu tedavisi fiyatının belirlenmesinden önce kişinin detaylı bir şekilde muayene olması gerekmektedir. Belirlenen uygulama yöntemleri ile fiyatı belirlemek ve cildin yapısının analiz edilmesi ile fiyatlandırma konusunda bilgi sahibi olmak için bir klinik ve uzmana başvurabilirsiniz.

Instagram : Ixoralife

Yüz Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yüz dolgusunun kalıcılığı estetik her işlemde kalıcılığı oluşturan şartlar ile aynı olmaktadır. Kalıcı dolgu malzemelerinin kalitesi ve miktarına bağlı olarak kalıcılık süresi 8-12 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Dolgu işleminde kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi son derece önemli bir noktadır. Estetik işlemleri gerçekleştiren uzmanların alanlarında deneyimli ve bilgi sahibi olmaları; estetik uygulamanın güvenilirliğini artırmaktadır.

Dolgu uygulaması yaklaşık 20-30 dakika kadar sürmektedir. Uygulama sonrasında herhangi bir ağrı veya acı hissedilmemekte ve aynı zamanda şişlik veya kızarıklıklar da 1-2 gün gibi kısa bir süre içerinde kaybolmaktadır.

Yüz dolgusu sonrasında sıcak duş alınmamalı ve hamam veya saunaya gidilmemelidir. 2-3 gün ağır spor yapmaktan kaçınılması gerekir. Uygulamanın yapıldığı gün makyaj yapılmaması önerilen diğer şartlar arasındadır. Özellikle yatarken sırtüstü pozisyonda kalmaya özen gösterilmesi iyileşme sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlamaktadır.

Yüzdeki diri ve canlı ifadenin zamanla yerini kırışıklıklara bırakması sonucu estetik dolgu işlemleri son yıllarda sıkça tercih edilmektedir. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra bu estetik işlemler daha çok tercih edilmeye başlanır.
Uzmanlarımız sorularınızı cevaplıyor

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.

Ixora Life Clinic
Bize Ulaşın
Hasta Yorumları

1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..

Melisa yılmaz

Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..

Salih Gürgen

Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..

Cinar Berna

Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..

Ferhat Babat

Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..

Gamze Yıldız

Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..

İlayda Güleç

Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..

Emre Aslan

14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..

Sevgi
Ixora Life Clinic Tedavi Planınızı Oluşturmaya Başlayın!
Online Konsültasyon

Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
90 533 011 76 81
Benzer Tedaviler
21
Eylül

Yağ Enjeksiyonu Popo kaldırma yöntemlerinin arasında en çok tercih edilen ve güvenli olan yağ enjek..

Devamını oku
21
Eylül

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır? Nazolabial dolgu işleminin uygulama şekline ve uygulanacak olan doz..

Devamını oku
21
Eylül

Göz altı ışık dolgusu işleminde hyalüronik asit kullanılmaktadır. Nem tutma özelliği olan hyalüronik..

Devamını oku
21
Eylül

Dolgu (Filling) Uygulaması Yüz Dolgusu : Son yıllarda özellikle artan kozmetik yenilikler ile çok s..

Devamını oku
21
Eylül

Dudak dolgusu işleminin ardından uygulama yapılan bölgede herhangi bir şişlik, kanama veya morarma g..

Devamını oku
21
Eylül

Jawline Hangi Durumlarda Gereklidir? Jawline Çene Dolgusu : Kişilerin fiziksel özellikleri, yüz yap..

Devamını oku
21
Eylül

Migren Botoksu Nasıl Uygulanır? Migren Botoksu, hastaların baş ağrısı şikayetleri ve ağrının sıklığ..

Devamını oku
21
Eylül

Koltuk Altı Botoksu Nedir? Koltuk Altı Botoks : Kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen bir sorun..

Devamını oku
21
Eylül

Kaz Ayakları Nasıl Oluşur? Cilt elastikiyeti, yüz derinizin bir kauçuk bant gibi gerilip sıkıştırıl..

Devamını oku
21
Eylül

Kaş Arası Botoks İşlemi Nasıl Yapılır? Botulinum toksini (tip A ve B), başarılı ve etkili bir terap..

Devamını oku
21
Eylül

Dudak Botoksu Nasıl Uygulanır? Dudak botoksu prosedürü sırasında, orbikularis oris (ağız çevresinde..

Devamını oku
21
Eylül

Botoks ile Yüz İnceltme Nedir? Masseter Botoks  : Yüzün estetik hale getirilmesi için onlarca farkl..

Devamını oku
20
Eylül

Alın Botoksu Uygulaması Nasıl Yapılır? Alın Botoksu, kas fonksiyonlarını geçici olarak durdurarak ç..

Devamını oku
20
Eylül

Lazer ile tüy sarartma işleminde en önemli noktalardan biri ise hangi cihaz ile işlemin nasıl yapıld..

Devamını oku
20
Eylül

Ben Ne Zaman Tehlikeli Olur? Ben Aldırma : Benlerin çeşitleri kendi gruplandırmalarında sayıca çok ..

Devamını oku
20
Eylül

Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi, dövmenin geçici bir şekilde beyaz renge ulaşmasından anl..

Devamını oku
20
Eylül

Lazer Epilasyon Çeşitleri Lazer epilasyonun kullanımında birkaç farklı çeşit kullanılmaktadır. Ciha..

Devamını oku
20
Eylül

Fraksiyonel lazer uygulaması öncesinde lokal anestezi işlemi için krem sürülerek kişinin acı hissi e..

Devamını oku